Es presenta el Col·lectiu L'Espigolà a Bocairent.

El passat divendres 26 d'abril es va presentar el Col•lectiu L'Espigolà a Bocairent. La sala Joan de Joanes va ser l'escenari escollit per a presentar el projecte davant d’un nombrós grup d’assistents que participaren activament a l’acte.

L’inici de la vetllada mostrà un dels pilars bàsics de L'Espigolà: la participació de tothom, en aquest cas, llegint versos del poema de Vicent Andrés Estellès dedicat a Bocairent. Els versos plens de l'estil del poeta valencià, serviren d'introducció al vídeo que membres del col•lectiu havien preparat i dedicat a Bocairent. Un vídeo què mostrà una gran rebuda al poble des de la seua creació i supera ja les 1300 reproduccions a la xarxa.

A partir d'aquest moment, la paraula i el debat fou el protagonista. En primer lloc, els membres promotors desglossaren els principals objectius posant èmfasi als relacionats amb l'àmbit socio-cultural. Remarcaren la seua voluntat de fer realitat aquells propòsits i que no esdevingueren en paraules mullades així com la importancia de la necessitat de la implicació de totho per a tirar endavant el projecte col•lectiu per millorar certs aspectes a la localitat. Concretament es presentaren com objectius els fets de dinamitzar la vida social i cultural del poble, donar a conéixer alternatives sòcio-econòmiques i sostenibles, potenciar les tradicions i costums populars i fomentar la immersió amb el medi que ens envolta.

En segon lloc, s'inicià una conversa amb el públic entorn les preguntes que sorgiren sobre les finalitats, els actes, el finançament, entre d’altres. En aquesta part, van intervenir els Joves de la Serra Mariola (Agres i Alfafara) i el Col•lectiu Serrella (Banyeres de Mariola) explicant quin és el seu dia a dia. A mode de conclusió, des de l’Espigolà es recordà que prompte s'obriria un apartat al blog on es podría proposar qualsevol propòsit que fos beneficios a Bocairent. La nit finalitzà amb el sopar popular de "baix braç" on els assistents i membres del Col•lectiu pogueren continuar amb les converses càlides i la posada en comú de nous projectes a dur a terme al poble

En aquest enllaç es pot veure la galeria d'imatges al Facebook.