Diversió i molta aigua als carrers del poble



La primera festa de l’aigua organitzada pel Col·lectiu L’Espigolà ha resultat tot un èxit ja que durant el matí de Sant Cristòfol vam poder veure de nou vertaderes guerres d’aigua al voltant d’algunes de les fonts més populars de Bocairent.  


Els xiquets i xiquetes de l’escoleta d’estiu de  l’AMPA del CEIP Lluís Vives van ser els protagonistes d’un matí calorós de juliol on l’aigua de les fonts, poals, pistoles d’aigua o fins i tot d’ensulfatadores, no parava de córrer. A més, un nombrós grup de xiquets i xiquetes del poble, i no tan menuts, no van dubtar en apropar-se al punt de quedada per gaudir tots junts de l’activitat. Abans d’això però, els xiquets i xiquetes de l’escoleta van gaudir d’un contacontes a càrrec de Carme Doménech i també d’un divertit taller de bombolles d’aigua a càrrec de membres de l’Espigolà.

A les 11:30 dolçainers i tabaleters de l’Aljub i de l’Associació Unió Musical van enfilar les primeres notes davant de l’escola Lluís Vives per conduir-nos amb la seua música cap a la primera font del recorregut, la situada a la placeta dels Olmets. Durant la cercavila, ens vam veure molt arropats per la gent del poble que no dubtava en eixir al carrer per veure com de nou un dia tan assenyalat es tornava a jugar amb l’aigua i també per mostrar la seua satisfacció en veure tornar aquesta tradició al carrer. 

Ben xops i amb les armes d’aigua recarregades, vam continuar la cercavila a la font del Ravalet, on de nou menuts i grans vam disposar de l’aigua necessària per seguir mullant als amics i amigues. Cada vegada el grup era més gran ja que molts xiquets i xiquetes es van anar afegint a mesura que anàvem passant pels carrers i placetes. 

I com no, el final de festa esperat va tenir lloc entorn la font de la plaça de l’Ajuntament. Amb la plaça tancada al tràfic, les xiquetes i els xiquets van poder córrer sense problema per intentar escapar de les “poalades” dels més grans o bé, per perseguir als amics i amigues amb globus d’aigua. 


Quan ja no hi havia ningú a tota la plaça amb la samarreta seca,  la jornada va finalitzar amb algunes altres interpretacions de cançons populars per part dels xirimiters i tabaleters. Per altra banda, donàvem per finalitzada l’activitat amb la sensació d’haver-ho passat molt bé i sobretot ben satisfets de veure com els més menuts del poble havien gaudit, i de quina manera, d’una festa totalment nova per a ells.  

El col·lectiu l’Espigolà vol agrair la col·laboració  de l’Ajuntament de Bocairent,  dels músics, de Mariola Verda, de l’AMPA del CEIP Lluís Vives i sobretot a tota la gent de poble que a través de les xarxes socials durant les últimes setmanes ha mostrat el seu recolzament a la que esperem que siga la primera de moltes altres activitats pensades i realitzades a Bocairent. 

PS. Podreu trobar més fotografies en la galeria a Facebook.

No hay comentarios:

Publicar un comentario